matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia
dalaya:
0,(27) −
4
7
=
17 wrz 12:15
Piotr 10:
0,272727227...... = x * 100 27,27272727..... 100x odejmuję stronami i mam: 99x =27
27
3
x=
=
99
11
i dalej sprawa prosta
17 wrz 12:21
J:
Wskazówka:
27
... 0,(27) =
99
17 wrz 12:24
dalaya:
dziękuję
17 wrz 12:28