matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Alina:
Oblicz całkę:
sinx
∫
dx
cos
2
x
17 wrz 11:50
ICSP:
Podstawienie t = cosx
17 wrz 11:56
J:
Podstawienie: cosx = t , − sinxdx = dt
17 wrz 11:56
Alina:
o kurcze, rzeczywiście. Takie proste a nie mogłam na to wpaść. Dziękuję!
17 wrz 11:57