Równanie
Wiktor: (254)2x−1 = (0,4)3x−12
W odpowiedziach ma wyjść 2 , a mi wychodzi 2 310
Pomoże ktoś
16 wrz 23:49
Krystek: Zapisz swoje rozwiązanie, poprawię
16 wrz 23:51
ICSP: (0,4)−2(2x − 1) = (0,4)3x − 12
−4x + 2 = 3x − 12
7x = 14
x = 2
16 wrz 23:52
5-latek: | | 2 | | 2 | | 5 | | 25 | |
0,4= |
| ( |
| )−2= ( |
| )2= |
| |
| | 5 | | 5 | | 2 | | 4 | |
16 wrz 23:53
5-latek: WItaj
Krystek 
Pozdrawiam
16 wrz 23:56
Wiktor: eee zagapiłem się zamiast rozłożyć w potędze 254 to skróciłem jakimś cudem i dlatego ten
błąd ..
−4x +2 = 3x − 12
−7x=−14/ −7
x=2
16 wrz 23:56
5-latek: Cuda sie zdarzaja
16 wrz 23:58
17 wrz 00:00
Wiktor: hehe

Pozdrawiam
17 wrz 00:00