dana jest funkcja f określona wzorem f(x) = klamra - 5dla x∊(-∞, -3)u (3, ∞)(u
krystian prosi o pomoc: dana jest funkcja f określona wzorem f(x) = klamra.. 5dla x∊(−∞, −3)u (3, +∞)(u góry), Ix2 −
4I dla x∊ <−3,3> (na dole)
10 lis 23:03
krystian prosi o pomoc: a) narysuj wykres funkcji f oraz podaj jej zbiór wartosci
b) narysuj wykres funkcji g(x) = −f(x)
10 lis 23:06
Godzio:

1)f(x)=4 x∊(−∞, −3)∪(3, +∞)
2)Ix2 −4I x∊ <−3,3>
f(−3)=9−4=5
f(3)=9−4=5
to zielone to miała być parabola także jak ty bedziesz to robic to sie postaraj

jeszcze nie zrobiłem do konca |f(x)| czyli odbij tylko to zielone wzgledem osi OX
10 lis 23:26
krystian prosi o pomoc: dzieki wielkie
10 lis 23:27
Godzio: Zw <5,0> a g(x)=−f(x) tzn odbij względem OX
10 lis 23:40
gaga:

y=5
2
23 sty 16:59
gaga: i pozdro
23 sty 17:00