wyrazy skróconego mnożenia
dalaya: 1p{7]−√6 −
1p{6)+√7
zarówno siódemka jak i szóstka są pod pierwiastkiem ale nie chciało mi wyjść
16 wrz 20:22
5-latek: Sprowadz to do wspolnego mianownika
16 wrz 20:23
Mila:
| √6+√7−(√7−√6) | | √6+√7−√7+√6 | |
| = |
| = dokończ |
| (√7)2−(√6)2 | | 7−6 | |
16 wrz 20:32
dalaya: 1p{7)−√6 − 1p{6)+p{7= √7+{√67−6 − √6−√76+7 =
13(√7+√6)13 − √6−√713 =
i tu nie może mi dalej wyjść
16 wrz 20:41
Eta:
| 1 | |
| = √7+√6 −−− jako liczby odwrotne |
| √7−√6 | |
...=
√7+
√6−(
√7−
√6)=
√7+
√6−
√7+
√6= 2
√6
16 wrz 20:43
dalaya: dziękuję, już rozumiem
16 wrz 20:45