Macierz
Sebastian: potrzebuję rozwiązać macierz. próbuje ale nie wychodzi mi. Ma wyjśc W=17
oto układ.
√3x + 2y =5
4x − 3√3y =4
16 wrz 11:18
Ajtek:
A nie −17? Czy x i y są pod pierwiastkiem?
16 wrz 11:21
Sebastian: pod pierwiastkami pod.
16 wrz 11:26
Sebastian: no właśnie nie −17 tylko 17
16 wrz 11:26
ZKS:
Tak pod i ciekawe jak to rozwiążesz.
16 wrz 11:29
Sebastian: no własnie. Mogłbym wysłac zdjecie zadania ale tutaj sie nie da
16 wrz 11:31
Piotr 10: Wrzuć na zapodaj.net
16 wrz 11:31
ZKS:
W = √3 * (−3√3) − 2 * 4 = −17
16 wrz 11:32
Sebastian: z telefonu nie chce mi wrzucić. Lecz przy pomocy internetu jakoś mi sie udało i rzeczywiście ma
być −17 Przepraszam za zamęt ale troszke kuleje z tą matmą
16 wrz 11:39
Kacper: Rozwiązać macierz? Co to znaczy?
16 wrz 13:31
ICSP: To nie jest układ równań liniowych − nie można używać metody wyznacznikowej
16 wrz 13:35
PW: A gdy pytali, czy x i y są pierwiastkowane, to się nie zastanowił. Na pewno źle przepisane.
16 wrz 16:40