f
kamczatka: | | 1 | | 1 | | π | |
lim x −− > +∞ 2x + arctg |
| x = ∞ + |
| * |
| = ∞ |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
ale chyba robię coś źle ? bo powinno wyjść 2
16 wrz 08:56
kamczatka: ?
16 wrz 09:05
16 wrz 09:14
Janek191:

Dodaj te dwie funkcje . Co otrzymasz ?
16 wrz 09:15
kamczatka: czyli dobrze zrobiłem ?
16 wrz 09:38
kamczatka: bo jest taki przykład:
i w odp mam, że ma one asymptoty ukośne to nie może wychodzić +
∞
| | 1 | |
Asymptota ukośna przy x −−> +∞: y = 2x − |
| π |
| | 2 | |
16 wrz 09:41
kamczatka: ?
16 wrz 10:24