a
kamczatka: | | (x − 1)2 | | (x − 1)2 | | | |
lim x−−> ∞ |
| − 0 * x = |
| = |
| = 0 |
| | x2 | | x2 | | x2 | |
co robię źle tym sposobem bo gdy normalnie rozpiszę wzór skróconego mnożenia to wychodzi 1
15 wrz 21:21
razor: | | | |
skąd wniosek że |
| dąży do 0? |
| | x2 | |
15 wrz 21:22
ICSP: | | | | 1 | |
= |
| = (1 − |
| )2 → (1 − 0)2 = 1 |
| | x2 | | x | |
15 wrz 21:22
kamczatka: | | 1 | |
bo x w liczniku się skróci i potem zostanie |
| = 0 |
| | x | |
15 wrz 21:29
kamczatka: przed nawias x2 trzeba wyciągnać zamiast x ?
15 wrz 21:29
kamczatka: ?
15 wrz 21:34
kamczatka: gdzie zrobiłem błąd ?
15 wrz 21:40
kamczatka: ?
15 wrz 22:07