matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie na dowodzenie
agg:
Wykaż, że jeśli
b
1
1
4a + 5b
=
i b ≠ −1
a, to
=1
3a + 2b
5
2
11a − 2b
15 wrz 21:10
Kacper:
5b=3a+2b ⇒ a=b(*)
4a+5b
9a
=(*)=
=1
11a−2b
9a
c.n.w
15 wrz 21:12