układy równań z wartością bezwzględną
xxxXXXxxx: Rozwiąż algebraiczne lub graficzne następujący układ równań:
| ⎧ | x−ly−4l=4 | |
| ⎩ | lx−3l+ly−4l=3 |
|
15 wrz 20:59
xxxXXXxxx: Cały czas robię to ćwiczenie ale nic mi nie wychodzi..
15 wrz 21:19
ICSP: Dodaj równania stronami.
15 wrz 21:20
pumba: Moze sprobuj tak −|y−4|=4−x⇒|y−4|=x−4 i za podstaw do drugiego rownania za |y−4| x−4
15 wrz 21:23
pumba: Kolega ma racje . Masz tutaj metode przeciwnych wsopolczynnikow . Tez dopiero teraz zuwazylem
15 wrz 21:29
MQ:
15 wrz 21:35
ICSP: (x;y) = (5 ; 3) v (x;y) = (5;5)
15 wrz 21:35
xxxXXXxxx: Dzięki.
15 wrz 22:12