matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jednokłądnosc
pomoocy:
obrazem punktu A=(−2,2) w jednokładności o środku w punkcie S=(a,b) i skali k=−3/2 jest punkt A1=(3,9). punkt S ma współrzędne
15 wrz 20:31
Eta:
→ → A
1
S= k*AS
−3
[a−3, b−9]=
*[a+2, b−2]
2
dokończ.......
15 wrz 20:44