Rozwiąż równanie
karciaa: (29)3x−7=(92)7x−3
15 wrz 19:14
15 wrz 19:16
karciaa: co to w ogóle ma być ?
15 wrz 19:18
458: Wskazówka: (xy)n =(yx)−n
15 wrz 19:18
ProbleMatematyk: 3x−7=−(7x−3)
rozwiąż to a będziesz miała odpowiedź
15 wrz 19:20
daras: beznadziejny przypadek:(
15 wrz 19:21
pumba: Jesli nie znasz dzialan na potegach to jak chcesz rozwiazywac rownania wykladnicze ?
15 wrz 19:22
458: ProbleMatematyk: To wynika z tego co pokazaliśmy z pumbą
15 wrz 19:22
458: karciaa: pokazujemy Tobie wskazówki, które mają spowodować, że potęgi będą miały JEDEN
wykładnik .Jeśli to zrobisz, będziesz mogła zrobić działanie pokazane przez ProbleMatematyka.
15 wrz 19:29
458: Błąd: podstawa nie wykładnik
15 wrz 19:34