matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz iloczyn korzystajac ze wzorow skroconego mnozenia
Sylwixon:
(x
2
− 2x +1) (x+1)
2
=?
15 wrz 15:20
pumba:
(x−1)
2
(x+1)
2
=(x−1)(x−1)(x+1)(x+1)=(x
2
−1)
2
= policz
15 wrz 15:29