matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie calki ogolnej
Diego:
Podac calke ogolna rownania y'−y*sinx=0 oraz szczegolna przy warunku y(π)=0
15 wrz 10:35
M:
7 paź 06:04
kerajs:
y'=y*sin x
dy
=sin x dx
y
ln y=−cos x+C y=Ce
−cos x
Wystarczy wstawić warunek i wyliczyć C
7 paź 13:53