matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać wyrażenie
Rudek:
(−1/6)
(
−3) : (−1/36)
2
14 wrz 23:28
Rudek:
tam jest (− 1/6) do potęgi (−3)
14 wrz 23:29
Janek191:
1
1
1
( −
)
−3
: ( −
)
2
= ( −6)
3
: (
) =
6
36
6
4
= − 6
3
: 6
−4
= − 6
3 − (−4)
= − 6
7
15 wrz 08:07