matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Granicowy:
oblicz granicę ciągu
1 − 2
√
n
an =
√
n
−12
14 wrz 21:37
bezendu:
2
√
n
−1
a
n
=
√
n
−12
1
√
n
(2−
)
√
n
a
n
=
12
√
n
(1−
)
√
n
g=2
14 wrz 21:40
bezendu:
n→
∞
14 wrz 21:40
bezendu:
zapomniałem − w liczniku dopisać, przepraszam g=−2
14 wrz 21:42
Granicowy:
dziękuję bardzo
14 wrz 21:48