granica funkcji
niepewna: Sprawdź czy funkcja f ma granicę niewłaściwą w punkcie xo = 3
f(x) = 1−xx−3
14 wrz 20:16
niepewna: proszę pliss
14 wrz 20:20
Krzysiek: policz granice jednostronne
14 wrz 20:22
niepewna: czyli jak ? przy x zmierzającym do 3 ?
14 wrz 20:22
Ajtek:
Tak, x→3− i drugą dla x→3+
14 wrz 20:24
niepewna: czyli x→3− = ∞
x→3+ = −∞
14 wrz 20:26
Ajtek:
Tak, granice nie są równe, zatem f ma granicę niewłaściwą w x
0=3

.
14 wrz 20:28
niepewna: dziękuję teraz rozumiem
14 wrz 20:30
Ajtek:
Powodzenia

.
14 wrz 20:33