matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile to 4/3 godziny?
Natalia:
Wyszło mi w zadaniu 4/3 godziny i niby jest to 1h 20min, ale czemu? Pewnie to proste, ale nie wiem..
14 wrz 18:19
Mila:
1h=60min
4
1
h=1h +
*60min.=1h 20 min.
3
3
14 wrz 18:21