matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
ytyrku:
log
x
0,125=−2
14 wrz 17:51
Kacper:
Definicja?
14 wrz 17:54
Janek191:
log
x
0,125 = − 2
1
log
x
= − 2
8
1
x
−2
=
8
1
1
=
x
2
8
x
2
= 8 = 4*2 x = 2
√
2
=========
14 wrz 17:54