matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Eryk:
wiadomo, że logarytm o podstawie 3 liczby 5=a. Oblicz logatrytm o podstawie 9 z liczby 5
14 wrz 17:18
bdziumzde5:
log
3
5 = a zamiana podstawy na 9.
log
9
5
= a
log
9
3
1
log
9
5 = a * log
9
3 = a *
2
14 wrz 17:19