matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
derek:
liczby 6,x,y,z, 9 tworzą ciąg arytmetyczny. oblicvz x,y,z (powiedzcie też który ze wzorów tu powinienem zastosować)
14 wrz 17:16
bdziumzde5:
a
1
= 6 a
5
= 9 a
5
= a
1
+ 4r 9 = 6 + 4r => r = 3/4 x = 6 + r y = 6 + 2r z = 6 + 3r
14 wrz 17:17