matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin^2x
szadi:
sin
2
x=sinx*sinx z koleji sinα*sinβ=1/2(cos(α−β)−cos(α+β)) wiec sin
2
x=sinx*sinx=1/2(cos(0)−cos(2x)) dobrze rozumiem?
14 wrz 14:48
jakubs:
Dobrze
14 wrz 14:49