matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę i zbiór rozwiązań nierówności:
janesmith1997:
−7
a)
≤ 0
x
3
b)
> 1
√
x
c)
√
x+1
< 2
14 wrz 12:33
pumba:
A jakis wklad wlasny ( nie mowie o wkladce np do zupy)
14 wrz 12:34
Kacper:
a) D=R\{0} b) D=(0,+
∞
) c) D=<−1,+
∞
) Rozwiąż sam
14 wrz 12:34