Wzory Viete'a
M: Wzory Viete'a
Funkcja kwadratowa f ma dwa miejsca zerowe x1, x2 takie, że x1 * x2 = − 12
Dla argumentu {1}/{2} funkcja f przyjmuje najw. wartość równą 3{1}/{16}. Napisz wzór f w
postaci ogólnej.
13 wrz 13:32
PW: Przed ułamkami brakuje "U" − przećwicz pisząc poprawnie dane.
13 wrz 13:41
M: Funkcja kwadratowa f ma dwa miejsca zerowe x1, x2 takie, że x1 * x2 = − 12 Dla argumentu
| | 1 | | 1 | |
|
| funkcja f przyjmuje najw. wartość równą 3 |
| . Napisz wzór f w postaci ogólnej. |
| | 2 | | 16 | |
Wiedziałam, że czegoś brakuje, wyszłam z wprawy

.
13 wrz 13:42
M: x
1 * x
2 = − 12
| | 1 | | 1 | |
f( |
| ) = 3 |
| −> taki zapis? |
| | 2 | | 16 | |
y = ax
2 + bx + c
13 wrz 13:44
Janek191:
Zadanie już rozwiązane
13 wrz 13:55
M: Dzięki
13 wrz 14:00
M: A zerknąłbyś jeszcze raz do tamtego tematu?
13 wrz 14:01