matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna
Magda:
Oblicz całkę podwójną D: x=y
2
y=x
2
∫∫(x−y)dxdy proszę o pomoc jak je rozdzielić
12 wrz 22:04
Bogdan:
1
√
x
1
√
x
1 ∫ [ ∫ (x − y) dy ] dx = ∫ [xy − y
2
/2] dx = ∫ (x
√
x
− x/2 − x
3
+ x
4
/2) dx = ... 0 x
2
0 x
2
0
12 wrz 23:04