matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Iluś:
9=13+4−4
√
13
*cosα Proszę o wyznaczenie cosα
12 wrz 20:16
bezendu:
9=13+4−4
√
13
cosα −7=−4
√
13
cosα
7
√
13
cosα=
52
12 wrz 20:18
pumba:
mala pomylka ma byc −8=......
12 wrz 20:21
bezendu:
−8=−4
√
13
cosα
2
√
13
cosα=
13
12 wrz 20:22
pumba:
Pewnie twierdzenie cosinusow
12 wrz 20:23