Wykresy funkcji wielu zmiennych
Moshi: Jak wyglądają takie funkcje wielu zmiennych?
a) x+y+z=4
b)x2+y2+8y=0 −>
c)x2+y2+z2=16 −> kula o promieniu 4?
d)−√x2+y2 ≤ z ≤ √x2+y2
12 wrz 19:11
pumba: Nie pomoge bo nie wiem ( nie skonczylem studiow )
Ale zapytam. czy masz jakis egzamin poprawkowy ?
12 wrz 19:14
Kacper: c) dobrze

b) okrąg x
2+(y+4)
2=16
a) płaszczyzna
d) rysujesz w przestrzeni dwa stożki i wybierasz przestrzeń między nimi
12 wrz 19:18
Moshi: pumba −> tak
Kacper: dzięki tak myślałem, że takie coś w tym a i d ale głowy nie dawałem
12 wrz 19:20
Kacper: Głowę lepiej zostawić dla siebie
12 wrz 19:22
Krzysiek: jeżeli wszędzie mamy po 3 zmienne to może w b) będzie to walec
12 wrz 19:42