oblicz
Paulina: Wynik podaj w notacji wykładniczej.
a) (6*1021) * (4,4 * 2 21) \ 3 * 211
12 wrz 19:00
Kacper: trzeba wykonać działania na potęgach
12 wrz 19:01
Paulina: Podaje ten przykład, żeby widzieć czy dobrze robię. By ktoś miły to rozwiązał.
12 wrz 19:06
Kacper: to pokaż rachunki, a ja powiem czy dobrze czy źle

W tym momencie ja to odbieram tak, że chcesz gotowca
12 wrz 19:08
Paulina: 26,4* 1023 \ 2*10{4} = 13,2 * 1019 = 1,32 * 10{19}
12 wrz 19:13
Paulina: 26,4* 1023 \ 2*104 = 13,2 * 1019 = 1,32 * 1019
12 wrz 19:14
Kacper: Zapis początkowy był taki?
12 wrz 19:20
Paulina: sory już wiem co jest nie tak, źle sobie przepisałam
12 wrz 19:24
Kacper:
12 wrz 19:26
pumba: Ale tez zwracaj uwage na takie zapisy jak w poscie 19:14
napisalas tak 13,2*1019=1,32*1019 a to nie jest prawda bo 13,2=1,32*10
wiec 13,2*1019= 1,32*10*1019= 1,32*1020
12 wrz 19:32
Paulina: ok
12 wrz 19:36