matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Różniczka
Kaśka:
Sprytna czy trudna?
y
arctgx
y' +
=
x
2
+1
e
arctgx
Doszłam do −arctg(x) + C = ln|y|
12 wrz 18:53
Krzysiek:
y=C
1
e
−arctgx
i teraz szukasz rozw. równania niejednorodnego
12 wrz 19:39