całka podwojna
kasia: oblicz calke podwojna:
całka całka (x=2y)dxdy
D: y=x2
x=−y2
12 wrz 16:36
kasia: prosze o pomoc:(
12 wrz 16:39
Kacper: co to znaczy x=2y?
12 wrz 16:40
kasia: sory tam jest +
12 wrz 16:43
Paula: prosze o pomoc
12 wrz 16:55
Paula: nie wiem jakie zakresy zrobic x i y
12 wrz 16:55
Kacper:

Teraz wybierz obszar wspólny
12 wrz 17:03
Paula: jednak nie wiem jak:(
12 wrz 17:13
Kacper: Odczytać zakres ≤x≤
oraz ≤y≤
12 wrz 17:14
Olga: 0<y<1
−1<x<0

12 wrz 17:18
Kacper: tak tylko wszędzie nierówności ≤
12 wrz 17:22
Olga: i co dalej z calka>
12 wrz 17:25
Kacper: napisać całkę podwójną i liczyć
12 wrz 17:26