matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hmmmmmmmmmmmmm
Karolka:
Na wózek o masie 0,2 kg działa stała siła o wartosci 1.2 N. Oblicz droge jaka przejedzie wozek po upływie 3sek. od ruszenia.
10 lis 18:59
Mateusz:
F
1
Liczymy a a=
= 6m/s
2
korzystamy z s =
at
2
s = 27m
m
2
10 lis 19:03