Całeczka
Kaśka: Jak ugryźć?
∫lnx =
12 wrz 10:42
J:
..przez części
12 wrz 10:45
PW: Okrutnik

Zobaczyć tam
∫1•lnxdx = ∫(x)'•lnxdx
12 wrz 10:50
J: Witam
PW...:
| | 1 | |
.... = xlnx − ∫ |
| *xdx = xlnx − ∫1dx = xlnx − x + C = x(ln − 1) + C |
| | x | |
12 wrz 10:56
Janek191:
∫ lnx dx = ∫ ln x * 1 dx = x*ln x − ∫ dx = x ln x − x + C = x*( ln x − 1) + C
12 wrz 10:57
J: Janek ma prawidłowo ... u mnie w nawiasie jest (ln − 1) ...
12 wrz 10:59
Janek191:
Słabo wypadły matury poprawkowe z matematyki

Na szczęście mój podopieczny zdał .
12 wrz 11:06
Piotr 10: Tak, narzekali, że poprawka z matury była trudna
12 wrz 11:08
5-latek: Czesc
Janek
To nie bedziesz musial oddawac kasy
12 wrz 11:09
Lukas:
''Musiał oddawać kasy'' A niby czemu ma ją oddawać, poświęcił swój czas na tłumaczenie i to nie
jego wina jeśli uczeń nie zda( za mało przyłoży się w domu) Więc nie rozumiem stwierdzenia, że
jeśli uczeń nie zda to zwracane są mu pieniądze.. Jak oblejesz na prawko to szkoła jazdy też
Ci pieniędzy nie zwróci.
12 wrz 11:13
pumba: Jesli to Cie uszczesliwi to masz calkowita racje
12 wrz 13:32
pumba: Cos Ty chyba nie lubisz tego 5−latka
12 wrz 13:34