| 3 | ||
1) f(x) = ( | )x2−6x D = < 1, 2> w potędze jest x2 −6x
| |
| 4 |
| √3 | ||
2) f(x) =( | )x2−2x+1 D = < 0, 3> w potędze jest x2 −2x +1
| |
| 3 |
| 1024 | 65536 | |||
bo wyniki są 1) < | , | >
| ||
| 243 | 6562 |
| 1 | ||
przepraszam w zadaniu 2 to wynik < | , 1> | |
| 9 |
| 1 | √3 | |||
Zad 2) Zw = < | , | > | ||
| 9 | 3 |
z.1
| 3 | 4 | 1024 | ||||
f(1) = ( | )−5 = ( | )5 = | ≈ 4,2 | |||
| 4 | 3 | 243 |
| 4 | 65 536 | |||
f(2) = (U{3]{4})−8 = ( | )8 = | ≈ 9,98 | ||
| 3 | 6 561 |
| 1024 | 65 536 | |||
ZW = < | ; | > | ||
| 243 | 6 561 |
| √3 | 1 | |||
.....odwrotnie...< | , | > | ||
| 3 | 9 |
z.2
| √3 | √3 | |||
f(0) = ( | )1= | |||
| 3 | 3 |
| √3 | 1 | |||
f(3) = ( | )4 = | |||
| 3 | 9 |
| √3 | ||
f(1) = ( | )0 = 1 | |
| 3 |
| 1 | ||
ZW = < | ; 1 > | |
| 9 |