hmmmm....
Karolka: Wózek pod dzialaniem stałej siły równej 8N porusza sie ruchem jednostajnie przyspieszonym z
przyspieszeniem 3m/s2 . Oblicz mase wózka.
10 lis 18:56
10 lis 18:58
Mateusz: | | F | | F | |
F = m*a => wyznaczamy m czyli F = m*a/:a |
| = m czyli m = |
| => teraz tylko podstawić i |
| | a | | a | |
policzyć uff straszny dziś wysyp zadań z fizyki na forum az tyle zadań wam dają do zrobienia
czy co
10 lis 18:58
Mateusz: Godzio witaj zawsze dzielimy przez współczynnik przy niewiadomej
10 lis 18:59
Karolka: Tak,cos sie uwzieli na fizyke... dostalam lacznie 16 ... zostaly mi jeszcze tylko 4 ....
10 lis 19:00
Mateusz: No to nie zazdroszcze ci heh
10 lis 19:04
Godzio: pomylilem sie przy wpisaniu
10 lis 19:04
Karolka: daj spokój niemam glowy do fizyki mam umysł typowo humanistyczny....
10 lis 19:15