I
Martyna: Intepretacja wzoru
Mając wzór np x = (y−f(a,b,δ))2, parametry a b i δ muszę przez siebie wymnożyć?
Z góry dzięki za odpowiedź
11 wrz 21:50
Kacper:
11 wrz 21:54
Martyna: To podpowiedź proszę co z nimi zrobić
11 wrz 21:56
Martyna: .
11 wrz 22:07
Kacper: no oznacza zapis f(x)?
11 wrz 22:11
Martyna: wartość funkcji f dla x, ale nadal to nie wyjasnia mojego problemu..
11 wrz 22:20
Godzio:
[ f(a,b,δ) ]2 = f2(a,b,δ), argumentów nie wymnażasz, ani nie potęgujesz.
11 wrz 22:27
Martyna: ok, ja to wszystko rozumiem
Po prostu nadal nie wiem jak postąpić mają proste zakończenie zadania z danymi
np
y=1
a=2
b=3
δ=4
11 wrz 22:53
sushi_gg6397228:
przecież gdzieś musi być podany "przepis" na f(a,b,δ)
11 wrz 22:54