matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
FHA:
cos x = sin 2x + cos 3 x
11 wrz 21:09
bezendu:
Ile jeszcze razy to wstawisz ?
https://matematykaszkolna.pl/forum/257540.html
11 wrz 21:09
FHA:
Ale to inne zadanie
11 wrz 21:12
razor:
sin2x+cos3x−cosx = 0 sin2x−2sin2xcosx = 0
1
2sin2x(
−cosx) = 0
2
1
sin2x = 0 lub cosx =
2
11 wrz 21:15