funkcja logarytmiczna
flown: jaka będą wyglądać wykresy tych dwóch funkcji?
y=log2|x−2|
y=log2(|x|−2)
11 wrz 19:30
MQ:

pierwsza
11 wrz 19:51
MQ:

druga
11 wrz 19:52
flown: ok, dzięki, a taka:
y=log2|x|−2 (podobna do poprzedniej tylko bez nawiasu) ?
11 wrz 19:56
M.rek: Najlepiej nauczyć się metody:
{log2x dla x≥0 część po prawej stronie od osi OY jest taka sama jakdla
wykresu y=log2x
f(x)=log2IxI = {
{log2(−x) dla x <0 część po lewej stronie to symetria wykresu z prawej
strony
Trzeba jeszcze to później przesunąć o 2 w doł i masz.
11 wrz 20:10
M.rek: Rozumiesz ?
11 wrz 20:11
flown: no dobra, dzięki wielkie
11 wrz 20:21