matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba 125^-2\3 jest równa
Koza:
liczba 125
−
2\3 jest równa..... A. 25 B . 1\25 C. −25 D. −1\25
11 wrz 19:25
Janek191:
1
125
−
2
3
= [( 125)
1
3
]
−1
= 5
−1
=
5
11 wrz 19:28
Janek191:
Pomyłka
1
1
.... = [ ( 125)
1
3
]
−2
= 5
−2
=
=
5
2
25
11 wrz 19:30