matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż liczbę, której 0,3% jest równe 12
Pati:
Wskaż liczbę, której 0,3% jest równe 12 A.0,36 B.0,036 C.400 D.4000
11 wrz 19:17
Janek191:
0,3% x = 12 0,003 x = 12 x = 12 : 0,003 = 4 000 Odp. D
11 wrz 19:19
Pati:
Dziękuję
11 wrz 19:20