matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj wartosci
Anka:
1−tg
2
x/1+tg
2
x=m
11 wrz 18:50
razor:
cos
2
x−sin
2
x
podpowiedź: cos2x =
=
sin
2
x+cos
2
x
cos
2
x
sin
2
x
−
cos
2
x
cos
2
x
=
sin
2
x
cos
2
x
+
cos
2
x
cos
2
x
1−tg
2
x
(dzielimy mianownik i licznik przez cos
2
x)
1+tg
2
x
11 wrz 18:55