matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Majki:
Stopień wielomianu W(x)=(x
2
−1)
5
*(4x−1)
6
*x jest równy. Proszę o pomoc
11 wrz 18:49
razor:
2*5+6+1 = 17
11 wrz 18:52
Janek191:
St W(x) = 2*5 + 6 + 1 = 17
11 wrz 18:54