Prawdopodobieństwo - rozkład normalny
Bori: Cześć, pomoże ktoś?
Plon pszenicy [ w kwintalach z hektara ] o rozkładzie normalnym N(55,20).
Prawdopodobieństwo, że rolnik uzyska plon co najmniej 50[kwintali] i co najwyżej 70[kwintali]
wynosi:
tutaj zrobiłem tak:
P(50 ≤ X ≤ 70) = P ( (50 − 55)/20 ≤ X ≤ (70−55)/20 ) =
= P(−0.25 ≤ X ≤ 0.75) = (dalej korzystajac ze wzoru P(a ≤ X ≤ b) = F(b) − F(a) + P(X = b))
= F(0.75) − (1 − F(0.25)) +

tam gdzie wstawiłem znak '

' co mialbym wpisać, czy w ogóle mam uwzględnić te P(X=b), jak tak
jaka wartosc w miejsce

Będę wdzięczny za podpowiedź