Granica z funkcji trygonometrycznych
Rinngen: Jak obliczyć granicę przy n −>
∞ z:
11 wrz 18:31
MQ: Nic tu nie widać, ale są na tym forum specjaliści, którzy potrafią rozgryźć takie hieroglify,
więc bądź cierpliwy.
Jeśli nie jesteś cierpliwy, to napisz to porządnie.
11 wrz 18:41
11 wrz 18:46
pigor: ..., np. tak : ... =
[00] =
| | √n+1 | | | | √n | |
= limn→∞ |
| * |
| * |
| = |
| | √n | | | | √n+1 | |
| | √n | |
= * limn→∞ |
| = limn→∞√n+1−1n+1= |
| | √n+1 | |
= lim
n→∞ √1−1n+1=
√1−0=
1 − szukana
granica. ...
11 wrz 19:03