witam :D
nektarynka: 1/2+log2 ile to jest
11 wrz 18:23
razor: ... = log√10+log2 = log2√10
nie wiem czy o to ci chodziło
11 wrz 18:25
nektarynka: w zasadzie to chce zeby wyszło log20
11 wrz 18:30
nektarynka: bo ogólnie zadanie brzmiwykaż że log√20+log√2=1/2+log2
11 wrz 18:31
nektarynka: ok, juz wiem

bład zrobiłam w obliczeniach,..ale dzieki za to na górze
11 wrz 18:33
razor: | | 1 | |
log√20+log√2 = log√10+log√2+log√2 = log√10+2log√2 = |
| +log2 |
| | 2 | |
11 wrz 18:33
razor:
11 wrz 18:34
nektarynka: no chciałam log20, a jednak ma byc log
√20...zle pomnozyłam
√20*
√2 myslałam ze to 400 a
nie 40 ..haha
11 wrz 18:39