matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Iluś:
Trzy boki czworokąta ABCD mają długości AD=2, CD=4. BC=3. Kąt przy wierzchołku D ma 120 stopni, kąt przy wierzchołku D ma 60 stopni. Jaką długość ma czwarty bok tego czworokąta?
11 wrz 15:39
Eta:
Popraw treść zadania
11 wrz 15:48