Oblicz
Weronika: a (alfa) należy < 0, PI >
[....] oznaczało pierwiastek
[ (1/2) + (1/2)[(1/2) + (1/2) cos a]] =
11 wrz 10:43
PW: Oj, tu obok po lewej masz pokazane na przykładzie √2 jak pisze się pierwiastki;
jeżeli jeden wewnątrz drugiego, to dla obu muszą być klamry "otwierające" { i klamry
"zamykające" },
Znaki π i α są do "kliknięcia" powyżej okienka edycji.
Korzystaj z tego, bo zniechęcasz pomagających.
11 wrz 13:21
Weronika: Przepraszam, już się poprawiam!
mam nadzieję że teraz coś z tego wiadomo, dodam tylko tyle że jest jeden duży pierwiastek i pod
nim liczba, gdzie występuje kolejny pierwiastek, już nie wiem czy to widać:((
11 wrz 15:14
razor: a jakie jest polecenie?
11 wrz 15:33
Weronika: Jest napisane tylko tyle: oblicz: i to wyrażenie
12 wrz 07:15
Janek191:
√12 + 12√12 + 12cos α = √12 + 12*cosα2 =
= √ 12*( 1 + cosα2) = √ cos2α4 = cosα4
bo
12 + 12 cos α = 12*( 1 + cos α) = 12*2 cos2α2 = cos2α2
√cos2α2 = cosα2
1 + cosα2 = 2 cos2α4
12 wrz 07:42