3 | 2−m | ||
= | |||
3−x+3−2x+3−3x+3−4x+... | m2−1 |
2−m | ||
więc | =0, | |
m2−1 |
3 | |
niestety rozjeżdża się, więc od razu przekształcam, żeby nie miec | |
3−x1−3−x |
3*(1−3−x) | 3−3−x+1 | 3 | 3−x+1 | ||||
= | = | − | = | ||||
3−x | 3−x | 3−x | 3−x |
2−m | ||
3x+1−3 = | ||
m2−1 |
2−m | ||
Wystarczy policzyć | > −2 | |
m2−1 |
2−m | ||
Wczesniej wychodziło , że mam policzyć | > −3 i dlatego nie wychodziło ![]() | |
m2−1 |
2−m | ||
Skąd się bierze | >−2 i czy na pewno wychodzi dobry wynik? | |
m2−1 |
2−m | ||
stąd | >0 | |
m2−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |