Fizykaa
Cysiuuu: Podaj jaki pęd posiada po czasie t=4s ciało o masie m= 2kg spadające swobodnie prosze o
odpowiedż dziękuje z góry
10 lis 18:18
....: ped to predkosc razy masa mase masz a predkosc latwo wyliczyc poniewaz ma to cialo
przyspieszenie zeimskie g
10 lis 18:22
Cysiuuu: a mógłbyś podać całe równanie ze wzorem ? zależ mi ....
10 lis 18:23
....: juz chwile v=a*t a=10m\s2 t=4 s
ped=v*m=v*a*t(to zgory zamiast v)
10 lis 18:39
Cysiuuu: Nie kumam tego nadal Eeej mógłbyś podać wszystko z wynikiem bo jestem chory i nie myśle
zrozum

jak to w chorobie . z góry wielkie dzięki
10 lis 18:45
Mateusz: P = mv wiemy ze ciało spada czyli jego ruch jest jednostajnie przyszpieszony bez prędkości
początkowej liczymy prędkość v = at => stosujemy gdy ciało porusza się bez prędkości
początkowej
| | m | |
v = 9,8m/s2 *4s = 39,2m/s podstawiam teraz do wzoru p = mv p= 2kg*39,2m/s = 78,4 kg* |
| |
| | s | |
10 lis 18:53