|
| ||||||||||||||
: | = 1:5 | ||||||||||||||
| n! | (n+2)! | ||
: | |||
| 3!(n−3)! | 4!(n−2)! |
| n! | n!(n+1)(n+2) | ||
: | |||
| n!(n−1)(n−2)(n−3)*3! | n!(n−1)(n−2)*4! |
| 1 | (n+1)(n+2) | ||
: | |||
| (n−1)(n−2)(n−3)*3! | (n−1)(n−2)*4! |
| 4! | |
| (n+1)(n+2)(n−3) |
| 1 | ||||||||||||
= | |||||||||||||
| 5 |
|
| |||||||||||||||
5 | = | |||||||||||||||
| n! | (n+2)! | |||
5* | = | |||
| 3!*(n−3)! | 4!(n−2)! |
| n(n−1)(n−2) | (n−1)n(n+1)(n+2) | |||
5* | = | |||
| 6 | 24 |
| (n−3)! (n−2) (n−1) n | (n+2)! | 1 | |||
: | = | ||||
| 6(n−3)! | 4!(n+2)! | 5 |
| (n−2) (n−1) n | (n−2)! (n−1) (n+1) n (n+2) | 1 | |||
: | = | ||||
| 6 | 24(n+2)! | 5 |
| (n−2) (n−1) n | (n−1) (n+1) n (n+2) | 1 | |||
* | = | ||||
| 6 | 24 | 5 |
| n−2 | 1 | ||
= | |||
| (n+1) (n+2) | 5 |
| n ! | (n −2)*( n −1)*n | |||||||||
= | = | ||||||||||
| 3 ! *( n − 3) ! | 6 |
| ( n + 2) ! | ( n −1)*n*( n + 1)*(n + 2) | |||||||||
= | = | ||||||||||
| 4 ! *( n − 2) ! | 24 |
tak :
|
| ||||||||||||||
: | = 1 : 5 i n ≥3 ⇒ | ||||||||||||||
| n(n−1)(n−2) | 4*3*2*1 | 1 | ||||
⇒ | * | = | ⇔ | |||
| 3*2*1 | (n+2)(n+1)n(n−1) | 5 |
| 4(n−2) | 1 | |||
⇔ | = | ⇔ n2+3n+2= 20n−40 ⇔ | ||
| (n+2)(n+1) | 5 |