10 wrz 20:25
jakubs: Nawet przepisać się nie chce i przychodzi po gotowca. Znowu będzie płacz po maturze, że co 3
nie zdał matmy...
10 wrz 20:28
Janek191:

z.2
a)
| 3x2 | |
| ≥ 314 |
| ( 30,5) x + 0,5 | |
| 3x2 | |
| ≥ 30,25 |
| 30,5 x + 0,25 | |
3
x2 − 0,5 x − 0,25 ≥ 3
0,25
x
2 − 0,5 x − 0,25 ≥ 0,25
x
2 − 0,5 x − 0,5 ≥ 0 / * 2
2 x
2 − x − 1 ≥ 0
Δ = 1 − 4*2*(−1) = 1 + 8 = 9
√Δ = 3
a = 2 > 0 − ramiona paraboli są skierowane ku górze, więc
x ∊ ( −
∞ ; − 0, 5 > ∪ < 1 ; +
∞ )
==========================
10 wrz 20:44
Janek191:
W b) słabo widać wykładniki

Czy jest 3x −1 i 6x ?
10 wrz 20:45
Janek191:
W b) słabo widać wykładniki

Czy jest 3x −1 i 6x ?
10 wrz 20:45
5-latek: Tak trzeba szybko bo moni musi sie wyspac
10 wrz 20:46
Janek191:
Te przykłady są za trudne dla Moni
10 wrz 20:53
daras: moni ogląda teraz "Na dobre i na złe" ale jak skończy się serial i nie będzie tych
rozwiazań to , będzie jeszcze gorzej
10 wrz 21:07